Updates

Latest Entries

Wat als… De pen van de schrijfster het niet meer doet?

Wat als… De pen van de schrijfster het niet meer doet?

Wekenlang, of eigenlijk maandenlang, kwam er geen letter op papier voor mijn kindje. Voor Bonjour Frankrijk. Voor het platform dat ik bijna zeven jaar geleden recht vanuit het hart opbouwde tot een inspiratieplatform met persoonlijke reisverhalen uit mijn geliefde Frankrijk. Altijd genoot ik, als ik me door middel van mijn pen weer even in Frankrijk waande. Terug op de plek waar ik eerder avonturen had beleefd. Die avonturen kregen steevast een plekje op mijn platform, in woord en beeld. Puur genot, voor iemand met zo’n grote voorliefde voor een land.

En toch lijkt mijn inkt ineens al maandenlang op. Sinds de zomer van dit jaar verscheen er geen letter meer over mijn geliefde Frankrijk. Mijn hart leek ineens een beetje op slot. Dat ik niet meer zorgeloos kan reizen naar mijn favoriete plek op aarde doet me meer dan ik wil. Ik weet: dit is een luxeprobleem. En de struggles in mijn hoofd gaan verder dan het reizen naar Frankrijk, maar dat vind ik te privé om hier neer te zetten. Maar toch… Juist die avonturen in Frankrijk geven mij altijd zóveel goede energie. Die energiebron mis ik. Intens. Zoals we waarschijnlijk (bijna) allemaal wel dingen missen in deze gekke tijd. Ieder met zo zijn eigen struggles. 

Als ik denk aan de rust die ik steevast voel als ik me in de Provence bevind… Als ik denk aan de vlinders in mijn buik als ik over de Promenade des Anglais in Nice huppel… Als ik denk aan de adrenaline die ik ervaar in de bergen van de Franse Alpen… Als ik aan dit alles denk, voel ik heimwee naar een land dat niet mijn thuis is. Stiekem struin ik de laatste tijd zelfs websites af, op zoek naar droomhuisjes in het zuiden van Frankrijk. Maar ik weet dat het een vlucht is. Om maar weg te kunnen. Om maar dat portie geluk te ervaren dat ik hier momenteel mis. 

Helaas weet niemand wanneer de wereld weer terug in het normale is. Wanneer kunnen we weer onbezorgd reizen. Wist ik het maar. Maar ook ik heb geen idee. Toch heb ik besloten een bucketlist voor mezelf te maken. Voor ooit. Voor wanneer het weer kan en mag. En stiekem hoop ik dat dat komend jaar al het geval is. Ooit ga ik dit allemaal doen. Beloofd, aan mezelf!

Mijn Franse bucketlist:

 • Met een tentje trekken door de Mercantour
 • De Mont Blanc beklimmen
 • Sneeuwschoenwandelen in de Vanoise
 • Suppen bij de krijtrotsen van Normandië
 • Eilandhoppen in Bretagne
 • Met de Train des Pignes door de Provence
 • De GR20 op Corsica lopen
 • Wadlopen bij Le Mont Saint Michel
 • Fietsen langs de kastelen van de Loire
 • Op wijnweekend naar Bordeaux
 • Een trektocht lopen door de hoge Pyreneeën
 • Wijnwandelen in de Bourgogne
 • Naar het roséfeest Just Rosé in Sanary sur Mer
 • Op vriendinnenweekend tussen de wijngaarden van de Elzas
 • “Slow travelling” door de Calanques van Marseille en Cassis

Dit. En misschien nog wel veel meer… Toegegeven: het alleen al maken van deze bucketlist brengt alweer een sprankje vreugde in mezelf naar boven. Ik kan niet wachten deze reizen ooit te mogen maken. En dan neem ik jullie uiteraard weer mee. In woord en beeld!

Wat staat er voor de komende jaren op jullie bucketlist?

PS: Mocht je over eerdere reizen van me willen lezen, heb ik er alvast twaalf gebundeld in mijn laatste boek De mooiste korte trips in Frankrijk, die je hier kunt bestellen.

Bisous!

Rosanne

The post Wat als… De pen van de schrijfster het niet meer doet? appeared first on .